Onze Zorg

Overheveling van zorg naar gemeenten moet bezuiniging verbloemen en maakt haar belofte van minder bureaucratie niet waar

Elk mens heeft vanaf haar/zijn geboorte tot aan haar/zijn dood behoefte aan zorg en steun. Zorg is één van de belangrijkste levensbehoeften. Zorg kan komen van vrienden, van familie, van naasten of van professionele hulpverleners. Wie die zorg geeft is veel minder belangrijk dan dat zorg in het leven van iedereen geregeld is. Je kunt zorg niet onderwerpen aan marktwerking zonder de zorg kapot te maken.

Marktwerking en kapitalisme maken van alles koopwaar, maar zorg haal je niet in een winkel. Mensen met diepgewortelde gevoelens, inlevingsvermogen en een warm hart geven zorg en steun aan elkaar. Die gevoelens moeten wijken als de markt op de zorg wordt losgelaten, want dan wordt alles een product. Dan wordt aan zorgzame mensen geleerd om in cijfers, uren, productie en rendement te denken in plaats van in aandacht, verbinding en warmte.

Marktwerking in de zorg leidt ertoe dat de zorg voor de medemens een middel voor winst wordt. Het kapitalisme dringt als een parasiet de zorg voor de kwetsbare medemens binnen. Deze ontwikkeling moet gestopt worden. Zorg is te waardevol. Zij verdient geen prijskaartje. Zorg mag niet begraven worden in een berg met regeltjes en een enorme bureaucratie die onnodig veel geld kost. De toegang tot zorg mag niet beperkt worden door een toename van eigen bijdragen!

Zorg moet voor iedereen en overal voor iedereen op dezelfde manier toegankelijk te zijn. Wij staan pal voor gratis zorg voor iedereen.

1 reactie op “Onze Zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *